Pokojninska zakonodaja je tik pred finalom sprejetja v parlamentu. Če bo sprejeta v takšni obliki, kot je predlagana oz. kot jo je dodatno sfriziral še parlamentarni odbor za delo, družino in socialne zadeve, slovenskemu delavstvu ne prinaša nič dobrega. To smo predstavniki sindikatov trdili skozi vso obdobje pogajanj a nas predstavniki vlade niso jemali resno. V četrtek, 2. decembra 2010 se ob 12. uri prične izredna seja parlamenta, kjer bo državni zbor na plenarni seji odločal najprej o dodatno vloženih amandmajih, kaseje pa še o zakonu kot celoti.

 

Zadnji čistopis ZPIZ-2 s poudarkom na obravnavi amandmajev na temo obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja (poklicna pokojnina)

 

V kolikor se želite seznaniti s poročilom parlamentarnega odbora za delo, ki zajema tudi zadnji čistopis ZPIZ-2 si oglejte posebno datoteko. Prav tako smo vam pripravili poročilo o uspešnosti usklajevanja amandmajev na temo obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja. V kolikor pa se želite seznaniti z magnetogrami sej odbora pa kliknite na naslednjo povezavo.